top of page
Sašo Gačnik "Svarogov" | Сашо Гачник "Сварогов"

RUSKI SEVER - MINI TURNEJA (1/10)

Updated: Nov 10, 2022


14.10. 2022

PRVI DAN ROMANJA


Napočil je težko pričakovani trenutek - končno grem spet nastopat v Rusijo! Tokrat so mi samomorilske sankcije Evropske Unije zelo podaljšale pot. Ampak nima veze, bo pa zato romanje še veliko bolj zanimivo!


Že ob 5:30 sem na brniškem letališču. Letim iz Ljubljane v Frankfurt, iz Frankfurta v Oslo, iz Osla v Kirkenes, potem pa me naslednji dan pobere avto in odpelje v Murmansk.


Vsakič znova se presenečam, kako se ljudje po pristanku letala takoj zakadijo s svojih mest in potem 5-10 minut stojijo nagneteni v koridorju, preden je vse nared za izkrcavanje in se končno odprejo vrata.😅


Bolj se premikam proti severu, manj ljudi prisega na novodobni naustni modni dodatek priznanega mednarodnega kolektiva kreatorjev modnih smernic iz kolekcije Zaprti Gobci by Davos.🤐😷


...ampak po drugi strani so pri nas na jugu, na Brniku, pardon, na Jožetu Pučniku, občutno bolj brezmadežne sanitarije kot pa v oslovski zračni luki!!! Ko gre človek malo po svetu, se lahko upravičeno ponosno pohvali, da smo v Sloveniji nadpovprečno čisti.


Pilotu pa vsaka čast! Res ga je bilo zabavno poslušati, ko jih je razdiral po norveško, četudi ga nisem razumel niti besede!


Sicer sem se pa iz kastriranega OSLA (👉tisti OSEL👉tista OSLICA👉tisto OSLO (🔪ufff😬)) že preselil v Kirkenes, malo pristaniško mestece na skrajnem severovzhodu Norveške. Ko v letališkem terminalu čakam prtljago, se spogledujem z ogromnim medvedom, ki je klavrno končal kot razstavni eksponat na nekakšnem samotnem otoku v objemu tekočega traku za dostavo kovčkov.

Shuttle bus do hotela…


Kolikor se le da hitro se vselim v hotelsko sobo in… in… in… Zares spoštujem skandinavsko varčnost, ampak tole z enoslojnim toaletnim papirjem v 4 zvezdičnem hotelu je pa čisto pretiravanje!!!


Spodobi se in je pravično, da se po napornem dnevu nagradim! Kje je najbližji bar? Preko ceste in čez 150 metrov na levo.


Tukaj se pa ne hecajo! Veliko točeno pivo v baru stane približno 11 Evrov!😲 Madonca, dobra investicija! Bom investiral še v enega!

Ko se naslajam ob velecenjenem kozarcu piva, me ogovori natakarica. Najprej mi priredi zaslišanje od kod sem in kam sem namenjen. Ko preceni, da nisem ameriški vohun, spregovori v polomljeni ruščini in mi razloži, da je imela pred davnimi časi fanta iz Rusije. Verjetno namiguje, da je samska… Ali pa je ameriški vohun ona in bi si rada pridobila moje zaupanje…

🤨😅


Za danes je to vse! Se javim jutri!🫡





10 comments

Recent Posts

See All
bottom of page