top of page
Sašo Gačnik "Svarogov" | Сашо Гачник "Сварогов"

Sašo Gačnik

BIOGRAFIJA

Sašo Gačnik Svarogov

Otroštvo

 

 Sašo Gačnik »Svarogov« se je rodil 7. marca 1983 v Ljubljani. Ker je bil rojen v glasbeni družini, je že od malih nog živel v sožitju z glasbo in načinom življenja, ki ga ta prinaša. Njegov oče Andrej, v tistem času zelo iskan glasbenik in kasneje član ene izmed najpopularnejših slovenskih narodnozabavnih skupin »Slapovi«, ga je pogosto vzemal s seboj na nastope. 

 

 »Zelo dobro se spominjam, kako sem na očetovih nastopih že pri 4 letih

 večkrat spal za odrom na postelji, improvizirani iz miz in prtov.« 

 

 Svoj glasbeni krst in sprejetje med profesionalce je Sašo doživel pri starosti 10 let, ko sta z očetom v duetu nastopila na prednovoletni zabavi enega izmed vodilnih slovenskih podjetij tistega časa in je mladi Sašo prvič

v življenju z glasbo zaslužil denar. Pri 12 letih pa je bilo profesionalno nastopanje zanj že nekaj čisto običajnega, saj sta z očetom takrat že imela dogovor v eni izmed restavracij, kjer sta redno nastopala vsak petek in soboto.

Najstniška leta

 

 Po končani osnovni šoli je Sašo nadaljeval šolanje na umetniški gimnaziji.

V tistem obdobju se je kot klaviaturist pridružil strmo vzpenjajoči se skupini "Samson", preko katere si je pridobil veliko poznanstev, ki so kasneje zelo zaznamovala njegovo glasbeno pot.

Sašo Gačnik Svarogov

"Session musician"

 

 Po razpadu skupine Samson se Sašo začne uveljavljati kot "session musician". Kmalu se krog izvajalcev,

s katerimi sodeluje, začne zelo hitro širiti. Spozna Nušo Derenda in postane vodja njene 

spremljevalne skupine.

 V tistem obdobju med drugim tudi uspešno opravi sprejemne izpite in se vpiše na glasbeno akademijo "Anton Bruckner Privatuniversität" (Linz, Avstrija),  kjer se sreča s člani avstrijske metal skupine "Juvaliant", ki ga povabijo medse. Kasneje skupaj posnamejo svoj prvenec z naslovom "Inhuman Nature" in ga izdajo pri nemški založbi "Limb Music". 

 

 Do leta 2014 je Sašo na takšen ali drugačen način že uspel sodelovati z večino najpomembnejših imen na slovenski glasbeni sceni, pa tudi z nekaterimi svetovnimi zvezdami. Najbolj ga zaznamujejo sodelovanja z Janom Plestenjakom, Nušo Derenda, Andražem Hribarjem, Christopherjem Crossom, Orkestrom Slovenske Filharmonije, Nino Pušlar in skupino Mali Ekrani, s katero so več sezon zapored kot hišni bend delovali v različnih oddajah na slovenski nacionalni televiziji.

martin rozman suncane skale nives celzius zoki furtula sašo gačnik črna gora crna matija kač miro todosovski slavko ivancic danilo kocijancic yu festival
Samson Miro Todosovski Martin Rozman Matija Kač Matjaž Kosem Sašo Gačnik Tone Košmrlj Mandarina
svarogov sašo gačnik saso gacnik кристофер кросс christopher cross
christopher cross кристофер кросс saso gacnik sašo gačnik svarogov

"Rojstvo" SVAROGOVA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sašo je od nekdaj ljubitelj avanturističnih potovanj. Za svoje destinacije izbira predvsem kraje, o katerih ima zahodna družba povsem napačno predstavo oz. o njih ve bore malo. Med letoma 2005-2010 veliko potuje po državah bivše Sovjetske zveze. V prvi polovici poletja 2010 se s prijateljem iz Ljubljane z avtom napotita na Kavkaz in naprej vse do Kaspijskega morja. Vrne se trdno odločen, da se nauči ruskega jezika. 

 

 Leta 2013 že napiše prvi teskt v ruskem jeziku za eno izmed svojih pesmi in se z njo pod psevdonimom "Svarogov" prijavi na Slavjanskij Bazar, ki velja za enega izmed najprestižnejših glasbenih festivalov na območju bivše Sovjetske zveze. Pesem, ki nosi naslov Trilogija, izvede na odru velikega amfiteatra v Vitebsku (Belorusija) ob spremljavi beloruskega nacionalnega orkestra. Zanj je to prelomen trenutek, saj je to njegov prvi uradni nastop v vlogi pevca in avtorja svojih pesmi, s katerim pa doživi neverjetno pozitiven odziv tamkajšnjega občinstva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Februarja 2014 pesem Trilogija zasede prvo mesto na tedenski lestvici ene izmed ruskih radijskih postaj

z dosegom med 800.000 in 1.000.000 poslušalci dnevno.

 

 Aprila istega leta pri največji ukrajinski založbi "Moon Records" izda svoj drugi rusko-jezični single

z naslovom "Moja, moja Ukrajinka", ki poleti v Ukrajini izide tudi na kompilaciji "Vroči hiti poletja 2014". Spomladi 2014 izda še en single, tokrat v sodelovanju s slovensko založniško hišo "Dallas Records". Pesem nosi naslov "V Portorožu na postaji" in je v slovenskem jeziku.

Šank Rock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Konec maja 2014 "Svarogova" povabijo v legendarno skupino Šank Rock, ki se po večletnem premoru

v velikem slogu vrne na koncertna prizorišča z ekskluzivnim koncertom v Laškem, na katerem se jim na odru pridruži kitarska legenda Steve Stevens.

 "Svarogov" je zelo socialno osveščen in se tako samostojno,

kot tudi v okviru Rotary kluba aktivno udejstvuje različnih dobrodelnih akcij.

 

Njegovo vodilo je moto:

»Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim!«

 

 Zase pravi, da je kulturni ambasador med Slovenijo in državami SNG,

njegovo poslanstvo pa je širiti ljubezen in dobro voljo.

Sašo Gačnik Svarogov
Sašo Gačnik Svarogov
Sašo Gačnik Svarogov
sank rock saso gacnik sašo gačnik bor zuljan matjaž jelen matjaz cveto polak roman ratej t.a.t.u. т.а.т.у.
bottom of page